19 січня – концерт гурту «Mosaic»

19 січня у фестиваль-ресторації відбудвся концерт цікавого акустичного гурту «Mosaic».

«Mosaic» — це створений професійними музикантами інструментальний колектив, що поєднує у собі імпресіонізм, new age та world music. Автором музичної концепції є Ксенія Руснак, бандуристка і композитор.

Музика гурту пронизана шаманськими ритмами, слов’янською мелодикою, інтонаціями середньовічної Європи та орнаментом Сходу. На меті — створення унікального синтезу музичних культур, де поєднуються тембри Заходу та Сходу, традиційне і сучасне, смуток і радість.

Формат гурту камерний та цілком акустичний, всі ефекти досягаються природними засобами, без надмірної електронної обробки звуку, що разом із майстерною ансамблевою грою створює унікальний колорит живого звучання. Оригінальність забезпечує і незвичний склад ансамблю — бандура, флейта, віолончель, різноманітна перкусія.

У репертуарі — власні композиції, написані як для всього складу ансамблю, так і для частини інструментів — дует бандур, бандура та флейта. Окрім оригінальних творів, доробок гурту складається з численних джазових аранжувань та мелодій народів світу.

Поділитись у соц. мережах