22 серпня – «Train Four» blues band

22 серпня у фестиваль-ресторації відбувся концерт київського гурту «Train Four» .

Гурт зібрався на початку 2013 року і 13 березня дебютував у рамках проекту Олексія Когана «Тема з варіаціями. Live». Репетруар складається із найкращих (на нашу думку) «хітів» блюзу, як відомих, так і доволі рідкісних, і, звісно ж, звучати ми намагаємося відповідно.

Не дивлячись на багаторічну історію розвитку блюзу, в Україні цей стиль музики не надто популярний і виконують його переважно аматорські гурти на невеликих клубних і пабових сценах. До того ж це, як правило, не блюз, а швидше блюз–рок або ритм–енд-блюз. Це, очевидно, викликано тим, що на наші терени блюз прийшов саме у такій формі. У нас, на пострадянщині, краще знають про Джімі Гендрикса, Дженіс Джоплін, Лед Зеппелін, тощо, які брали блюз за основу своєї творчості і трансформували його кожен по-своєму, аніж про справжніх творців і корифеїв цього стилю, таких, як Сан Хаус, Санні Бой Уільямсон, Уільям Хенді, Чарлі Паттон, Лайтнин Хопкінс і ще чимало інших. Ця проблема послужила поштовхом до створення гурту.

Музиканти поставили собі за мету показати публіці справжній блюз у його первісній формі, в класичному звучанні і таким чином заповнити порожню нішу традиційного блюзу в українському музичному просторі. Адже ні для кого не секрет, що цей стиль вплинув на розвиток всієї сучасної музики від джезу до хіп-хопу, від «попси» і до хеві-металу.

Макс Ватутін — гітара, бас, вокал;
Max Tavrichesky — губна гармоніка, гітара, вокал;
Макс Філіппов — клавішні;
Роман Сокирко — барабани і тарілки.

Поділитись у соц. мережах